*Vóór 15.30 u besteld, dezelfde werkdag verzonden* Shop snel >>

3D Balls

3D Balls voor heel veel effecten in schilderijen en beelden.

Te verwerken met Powertex, acrylbinder en/of structuurpasta's.

3D Sand geeft een matte uitstraling

Meng 3D Sand altijd met een medium. Hetzij Powertex of een acrylbinder. Je kan het ook mengen met Easycoat mat of glossy. Eens gemengd, kan je het met een paletmes of penseel aanbrengen op doek. Wil je een extra mat effect, strooi er dan nog Sand op en verwijder het overtollige als alles opgedroogd is. Je kan ook Powertex uitsmeren en het 3D Sand rechtstreeks in de natte Powertex strooien. Je kan 3D Sand perfect mengen met Easy structure voor een “heavy structure”. Opgelet alles droogt veel sneller als je Sand toevoegt. Probeer het zeker ook met Easy 3D Flex maar enkel en alleen als je minder craquelé wil. Door toevoeging van Sand krijgt al jouw Artwork een matte uitstraling.

Volg deze stappen voor een optimale hechting.

Volgorde gebruik van 3D Balls.

1. Smeer met een palletmes een grondlaag Powertex uit op jouw doek. Gebruik allerlei producten om meer structuur, kleur en een compositie aan te brengen. Probeer de Balls altijd in een eindfase van een schilderij toe te voegen, dat is makkelijker. Eens de grote balletjes erop liggen, kan je nog moeilijk met een palletmes werken.

2. Als je een schilderij wil maken waarin je alles van Sand & Balls gebruikt, van small tot large, begin dan altijd met de grootste balletjes in de natte Powertex te strooien. Strooi dan de medium balletjes in de natte Powertex, nadien de small en dan pas het 3DSand. Spray hierover verschillende Bister kleurtjes of LiquidPower. Deze vloeistoffen worden gedeeltelijk geabsorbeerd door de balletjes en het zand. Je zal versteld staan van het prachtige resultaat.

3. Tik onderaan jouw doek (als op een trommel) om het Sand en de balletjes beter te laten hechten.

 

Neem contact op voor een workshop of een opleiding tot cursusleid(st)er. Het is veel fijner te werken in een groep, je leert sneller en zoveel meer van elkaar.