*Vóór 15.30 u besteld, dezelfde werkdag verzonden* Shop snel >>

Hoe te gebruiken?

Om Powertex transparant te kleuren?
Je kan zowel Powercolor als Colortricx gebruiken om Powertex Transparant te kleuren. Los het pigment op in een beetje warm water en voeg het toe aan Powertex om jouw favoriete kleur te maken. Hou je van Pasteltinten? Gebruik dan Powertex wit als basiskleur en voeg er nadien jouw favortiete Powercolor kleur aan toe. Wist je dat je iedere Powercolor kleur metallic kon maken? Heel simpel door toevoeging van Colortricx Parelmoer, maak je van iedere Powercolor kleur een metaalkleur.

Met Powercolor/Colortricx je eigen verf maken

Na een nachtje drogen is jouw Powertex werkstuk klaar om te kleuren. De droogtijd versnellen kan met een föhn/haardroger of een andere warmtebron. Dan kan je het beeld zelfs al na een aantal minuten afwerken.

Neem een plat breed penseel met wat Easy Varnish. Neem wat Colortricx/Powercolor en meng. Klaar is jouw verf. Voeg meer Powercolor toe als de kleur intenser moet of minder lopend. Voeg vernis toe als de verf te droog is.

Powereffect

Powereffect is een metallic pigment wat parelmoer kleurt op witte ondergronden en de werkelijke kleur laat zien op donkere ondergrond.

Het geeft werkelijk een wow effect.

Drybrushen voor het mooiste resultaat

Veeg de overtollige kleur aan het penseel af aan een stuk stof of op keukenpapier. Hou je penseel plat en veeg het af aan beide kanten.

Ga nu met een bijna droog penseel ower jouw werk heen. Begin met de donkerste kleur eerst en eindig met de lichtste kleur. Op die manier vang je het meeste licht.

Voor het mooiste resultaat op gips

Geef gezichten een natuurlijker brons effect door een weinig Powertex Brons te mengen met Colortricx bronsgold (0104). Meng goed, veeg penseel af aan keukenpapier en dry-brush het gipsen hoofdje.

Vang extra licht en creëer meer diepte door nadien de hoogst gelegen gedeeltes terug te brushen met Easy Varnish en Colortricx 0103 cleargold of 0104 bronsgold.

Brush stappen