*Vóór 15.30 u besteld, dezelfde werkdag verzonden* Shop snel >>

Wat is Powerwax?

Powerwax is een koude was op waterbasis. Deze droogt volledig aan de lucht en moet niet verwarmd worden. Powerwax heeft geen binder in de formule zitten. Dit betekent dat je er steeds Powertex transparant of een andere binder moet aan toevoegen en wel minimaal 20%. Zonder binder ligt het smeltpunt op 40°C dus in de zon zou de was kunnen smelten. Voeg je er Powertex aan toe, is dit niet meer van toepassing.

Waarom kiezen voor Powerwax?

Er komen geen giftige of slecht ruikende gassen vrij zoals bij andere was producten. Je kan met Powerwax werken op verschillende ondergronden zoals schildersdoek, karton, metaal, hout, acryl, Powertex enz. Powerwax zorgt voor hele speciale effecten op schildersdoek. We gebruiken het voornamelijk in de laatste top lagen van een schilderij om het een satijn uitstraling te geven. Powerwax is zeer geschikt om transparante lagen over elkaar te leggen. De Pigmenten gemengd met Powerwax kleuren intenser, gebruik het dus met mate. In een laag Powerwax kan worden gekrast met scherpe voorwerpen of met paletmes. Dit zorgt voor effecten die je nooit met een andere techniek kan waarmaken. De wax zal niet vergelen op termijn.

Je kan Powerwax mengen met alle water gedragen producten en kleurstoffen. Je kan het kleuren met Pigmenten, inkten, vloeibare pigmenten en acrylverven. Gebruik je acrylverf, hoef je niet speciaal een binder toe te voegen. Met alle andere kleurstoffen waar geen binder in zit, moet je altijd een deel Powertex toevoegen zoals hierboven uitgelegd. Afhankelijk van het resultaat dat je beoogt, kan je verschillende technieken gebruiken: werken met een penseel, spons, verfrolletje, paletmes… Barsten in een schilderij, ontstaan door Easy 3D Flex kunnen met bovenstaande menging van Powerwax, Powertex en een kleurtje heel kleurrijk worden opgevuld.

Werken met Powerwax

* Powerwax mengen met Powertex Transparant: Geeft een zeer doorschijnend effect van een satijnen beschermlaag.
* Powerwax mengen met Powertex Ivoor: zorgt voor een semi transparant, melkachtig effect in een satijn beschermlaag. Hetzelfde licht transparante effect krijg je ook met de mix van de andere Powertex kleuren.
* Maak acrylverf transparanter of creëer een dikkere pasta door toevoeging van Powerwax.
* Olieverf gebruiken is mogelijk maar niet aanbevolen om olie en water gedragen producten te gaan mengen.
* Durf een keer 3D Sand toe te voegen aan jouw mix van Powertex, wax en kleurpigment of acrylverf. Het gaat een heel apart fluweeleindresultaat geven als je maar lang genoeg mengt met jouw grote Powertex spatel/paletmes.
* Powerwax is een heel zachte materie, eens droog, kan je er in krassen met allerlei voorwerpen.
* De droogtijd van Powerwax is afhankelijk van de temperatuur, gebruikte hoeveelheden en aangebrachte dikte van de lagen.
* Het is aan te raden om het werk na droogtijd te vernissen met Easy Varnish.
* Materialen en penselen worden gereinigd met warm water en zeep.