*Vóór 15.30 u besteld, dezelfde werkdag verzonden* Shop snel >>

Ga je mee kliederen met verf?

Ga je mee kliederen met verf?

Wat is nu heerlijker dan lekker knoeien met verf en dan ook nog eens op zo’n manier dat het er nog leuk uit ziet? Precies, helemaal niets.


Pouring
Acryl gieten is een techniek waarbij je de verf op een bepaalde manier verdunt om hier vervolgens mee te gieten. Dit kan met allerlei soorten verf, muurverf, hobbyverf, textielverf, wat je maar wilt. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan goede (acryl) verf, regelmatig krijg ik vragen hierover. Zoals, ik heb een goedkope verf gebruikt, maar de kleuren verdwijnen en zijn niet meer helder.

Daarnaast is er niet één specifieke manier hoe je de verf toepast op bv. je canvas. Er zijn diverse technieken mogelijk.


Zijn er verschillen tussen de merken verf?
Ja, absoluut! Het is mij zelf opgevallen dat je van betere verf een mindere hoeveelheid nodig hebt voor hetzelfde resultaat. Van bijvoorbeeld het merk Americana van DecoArt heb ik een mindere hoeveelheid nodig, en heeft heel veel kleuren in het assortiment. Deze verf gebruik ik zelf ook bij diverse andere projecten.


Wat is het doel van acryl gieten?
Het doel van deze techniek is lol hebben en lekker ontspannen, maar dat is creatief zijn voor mij in het algemeen altijd wel. Het leuke van deze techniek is dat je niet heel precies te werk hoeft te gaan en niet al te veel hoeft na te denken. En soms is dat juist wat je even nodig hebt.


Kleuren combineren, moeilijk?
De Pouring techniek is makkelijk te doen, maar om de juiste kleuren bij elkaar te vinden voor het mooiste resultaat, dat kan nog wel een uitdaging zijn.

Maar hier is nu een oplossing voor. DecoArt heeft setjes in verschillende kleurencombinaties en is uitgekomen op Americana Multi-Surface en Dazzling Metallics acrylverven in Pouring sets. De diverse kleurenpaletten zijn uitvoerig getest op heldere en kleurrijke kleurresultaten na pouring.

DecoArt® Fluid Art Ready-To-Pour Acrylic™ 

Een hoog gepigmenteerde, gietklare verf die de ideale consistentie heeft om in één stap unieke en gelaagde gietsels te creëren.

De verf vloeit makkelijk en hoeft dus niet te worden gemengd met (siliconen)mediums. Deze pouring verf is dan ook geschikt voor elk niveau kunstenaar.

Eigenschappen van deze Ready to Pour acrylverf sets, totaal 12 verschillende sets, bestaande uit 4 op elkaar afgestemde kleuren per set: 

• Resultaat na droging: half glanzend 

• Op waterbasis 

• Kant-en-klare pouring verf, dus geen medium nodig 

• Sterk gepigmenteerde kleuren  

• Inhoud flacon 118 ml   
Deze sets zijn een perfecte aanrader om vandaag nog met pouring te starten!
Klik hier om naar de Pouring sets te gaan

Je kunt ook je eigen pouring gietsel samenstellen met Americana acrylverf en het Pouring medium, de keuze van kleuren is dan aan jezelf.  


Welk Pouring medium bij Powertex gebruiken?
Toen ik de eerste keer ging gieten kwam ik tot de volgende conclusie: Acrylverf en Pouring medium van DecoArt ging super goed. Ook met de Pouring van Viva, een fijne vloeiing. Maar toen ik aan de slag ging met Powertex en Pouring medium van DecoArt, moest er wel heel veel medium bij om het te laten vloeien. Dus mijn tip is dan ook: als je met Powertex gaat gieten, gebruik dan de Pouring medium van Viva, daar heb je niet zoveel van nodig en vloeit ook nog eens heerlijk over je werkstuk.Klik hier voor de Pouring mediums

 

Laat een reactie achter: