*Vóór 15.30 u besteld, dezelfde werkdag verzonden* Shop snel >>

Terugblik Royal Talens donderdag 7 maart 2024

Terugblik Royal Talens donderdag 7 maart 2024

We waren uitgenodigd voor een training bij Royal Talens in Apeldoorn, gehouden in het Experience Centre genaamd "De Keulse Pot". Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen en mochten we plaatsnemen aan een U-vormige tafel, waar een goedgevulde goodiebag, catalogus, pallet, paletmes, penselen en een pen op ons wachtten, wat al beloofde dat het een interessante dag zou worden.

   

Na een korte kennismaking kregen we een boeiende presentatie over de geschiedenis van Talens, die teruggaat tot 1899, en hun koninklijke onderscheiding na 50 jaar bestaan, waardoor ze zich Koninklijke Talens (Royal Talens) mogen noemen.

Vervolgens kregen we instructies en de kans om zelf verf te maken met verschillende bindmiddelen, zoals acrylbinder voor acrylverf, olie voor olieverf en arabische gom voor aquarelverf. Dit was een zeer leerzame ervaring en gaf ons inzicht in het productieproces van verf. Na deze activiteit genoten we van een heerlijke lunch.

Daarna haasten we ons voor een rondleiding door de Royal Talens fabriek, waar we het volledige proces van pigmentpoeder tot verfverpakking konden zien. Het was fascinerend om te zien hoe deze producten in eigen huis worden geproduceerd. Deze ervaring was extra bijzonder omdat de fabriek binnenkort zou verhuizen en rondleidingen niet meer mogelijk zouden zijn. Helaas was fotograferen in de fabriek niet toegestaan.

Na de fascinerende rondleiding door de Royal Talens fabriek keerden we terug naar de tafel, waar we kennis mochten maken met olieverf. Waarna we ons verdiepten in de wereld van Amsterdam acrylverf, werden we verrast door de diverse dekkrachten die deze verf te bieden had.

Ook mochten we de verschillende mediums ontdekken en hun invloed op creaties. Elk medium voegt een uniek element toe. We experimenteerden met de diverse mediums en ontdekten diverse manieren om diepte, textuur en glans aan creaties toe te voegen.

Daarna hebben we de dag afgesloten.

Het was een buitengewoon plezierige, inspirerende en leerzame dag. Hieronder vind je een korte video om je een indruk te geven van onze ervaring.

 

2 opmerkingen

mrt. 18, 2024 • Geposted door Truus de Ronde

Hoi dames
Dit lijkt me ook zeer interessant
Om te zien hoe alles in ze werk gaat
Jullie zullen er veel van op gestoken hebben
Groetjes

Truus

mrt. 12, 2024 • Geposted door Elzaline janssen muller

Een hele leerzame mooie dag geweest.
Hier mee kunnen werken thuis tijdens lesgeven aan de hobbyisten.

Laat een reactie achter: